Poslovne finance, Osebne finance, SKB NET, PRO SKB NET

POMEMBNO OPOZORILO! POSKUSI PREVAR OZ. ZLORAB – LAŽNA SMS SPOROČILA O BLOKADI BANČNEGA RAČUNA

25. 04. 2022

Ponovno ugotavljamo oz. zaznavamo, da se še vedno pojavljajo lažna SMS sporočila.

POMEMBNO OPOZORILO! POSKUSI PREVAR OZ. ZLORAB – LAŽNA SMS SPOROČILA O BLOKADI BANČNEGA RAČUNA

V banki ugotavljamo oz. zaznavamo, da so se in se še pojavljajo lažna SMS sporočila, v katerih se neznani pošiljatelj izdaja oz. predstavlja za SKB banko in prejemnika SMS sporočila (uporabnika SKB digitalnega bančništva) preko lažnega linka oz. spletne povezave vodi na lažno vstopno spletno stran SKB NET spletne banke pod pretvezo, da je bančni račun prejemnika blokiran, sicer naj bi se račun zaprl. Sporočamo vam, da je banka že izvedla protiukrepe, situacijo pa bomo še naprej skrbno spremljali, dokler grožnja ne bo popolnoma odstranjena.

PREJEMNIKOM OMENJENIH SMS SPOROČIL SVETUJEMO OZ. JIH OPOZARJAMO, DA NE PRISTISNEJO, KLIKNEJO IPD. NA SPLETNO POVEZAVO OZ. LINK V SMS SPOROČILIH IN DA DO LAŽNE SPLETNE STRANI, KI SE ODPRE IZ LAŽNE SPLETNE POVEZAVE OZ. LINKA V SMS SPOROČILIH, NE DOSTOPAJO IN VANJO NE VPISUJEJO NOBENIH PODATKOV. ČE STE V LAŽNO SPLETNE MESTO VPISALI SVOJE PRIJAVNE PODATKE (IDENTIFIKACIJSKO ŠTEVILKO, VARNOSTNO GESLO), O TEM ČIM PREJ OBVESTITE SVOJEGA OSEBNEGA BANČNIKA ALI TO SPOROČITE V NAŠ KLICNI CENTER NA TELEFONSKO ŠTEVILKO 01 471 55 55.

Ne pozabite: SKB banka ne bo od vas prek SMS sporočila, elektronske pošte ali telefona nikoli zahtevala osebnih podatkov ali prijave v digitalno bančništvo.


Nazaj