Poslovne finance, Osebne finance, Krediti, Financiranje

Odlog plačila kredita do 12 mesecev

30. 03. 2020

Z namenom ublažitve posledic epidemije COVID-19 je sprejet Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), na podlagi katerega banke, v skladu z določili zakona, odobrijo kreditojemalcu odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe za obdobje do 12 mesecev.   

Zakon velja tako za fizične kot  pravne osebe.

 

Odlog plačila kredita do 12 mesecev

Vse je pripravljeno - ni potrebno hiteti

V SKB banki smo ob sprejetju zakona za vas pripravili vse postopke in aktivnosti, vezane na uvedbo interventnega zakona in za vas oblikovali vlogo, s pomočjo katere bomo lahko skupaj učinkovito in pregledno stopili na pot reševanja novo nastale situacije. Z okrepljeno ekipo bomo skrbno obravnavali vse prejete vloge, zato ni potrebno hiteti z oddajo vloge.

Oddaja vloge - pazite na natančno izpolnitev

Prosimo vas, da natančno preberete in izpolnite vlogo za odlog plačila kredita. Zakon namreč nalaga različne obveznosti in dodatke k vlogi za pravne in fizične osebe. Bolj kot boste skrbno izpolnili vašo vlogo, hitreje bomo lahko našli najustreznejšo rešitev za nastalo situacijo.

Če  boste pri izpolnjevanju vloge naleteli na težave, se obrnite na nas, saj vam bomo z veseljem pomagali. Naš kontaktni center vam je na voljo na telefonski številki 01 471 55 55 od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro , v primeru, da imate vprašanje vezano na podjetja, pa kontaktirajte svojega skrbnika.

Rok za oddajo vloge je 6 mesecev od preklica epidemije. 

Ne hodite v poslovalnico

Z mislijo na zdravje in omejevanje širjenja COVID-19 vas prosimo, da vlogo oddate prek elektronske ali navadne pošte in za ta namen ne obiskujete poslovalnice.

Vlogo za odobritev odloga kredita lahko najdete na spletni strani ter jo pošljete po:

  • elektronski pošti: moratorij@skb.si (fizične osebe)
  • elektronski pošti svojemu skrbniku (pravne osebe)
  • klasični pošti: SKB banka d.d., Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana, s pripisom »Za moratorij«.

Dodatne informacije in podrobnosti o odlogu plačila kredita

Dodatne informacije in vlogo najdete na spodnjih spletnih straneh:

 


Nazaj