Poslovne finance, Osebne finance, SKB NET, PRO SKB NET

Nadomestilo za stanja sredstev na računih

02. 02. 2021

SKB banka bo 1. 4. 2021 uvedla zaračunavanje nadomestila za stanja sredstev na računih za fizične osebe ter spremembe pri zaračunavanju nadomestila za pravne osebe in samostojne podjetnike.

Nadomestilo za stanja sredstev na računih

SKB banka bo 1. 4. 2021 uvedla zaračunavanje nadomestila za stanja sredstev na osebnih računih, varčevalnih računih in depozitih tudi na segmentu fizičnih oseb, za povprečna stanje nad 200.000 EUR, pri čemer se stanja na računih strank seštevajo. Mesečno nadomestilo bo v višini 0,04 odstotka. Ukrep je v bančništvu običajna praksa, kateri smo priča na celotnem evrskem območju, kjer se države srečujejo z izjemno nizkimi obrestnimi merami in visoko mero likvidnosti.

Za pravne osebe in samostojne podjetnike SKB banka od leta 2016 obračunava nadomestilo za vodenje sredstev na transakcijskem računu v valuti EUR. S 1. 4. 2021 prehajamo na mesečno nadomestilo v višini 0,04 odstotka in znižujemo mejo iz 250 tisoč EUR na 100 tisoč EUR. Nadomestilo se bo zaračunalo od povprečnih stanj sredstev na transakcijskih računih, depozitih in dogovorih o medsebojnem finančnem sodelovanju v valuti EUR.

Preberite več v sporočilu za javnost.


Nazaj