Poslovne finance, Osebne finance

Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, je prejemnica priznanja Artemida

26. 01. 2022

Združenje manager priznanje podeljuje uspešnim poslovnim ženskam na najvišji vodstveni funkciji, ki vodijo uspešna podjetja z vsaj 50 zaposlenimi, na vodstvenem položaju pa so vsaj 12 mesecev.

Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, je prejemnica priznanja Artemida

Anita Stojčevska je ob prejemu nagrade povedala:

"V karieri je bilo kar nekaj prelomnic, ki so prispevale k temu, da sem letos prejemnica nagrade Združenja Manager. Prva prelomnica je bila 12 let nazaj, ko sem kot prva ženska prevzela v SKB banki vodenje največje divizije komercialno upravljanje. Vodila sem tako področje poslovanja s prebivalstvom kot tudi pravnih oseb. Največji dosežek v moji karieri je bil zagotovo pred dvema letoma, ko mi je nov lastnik SKB banke, Skupina OTP,  zaupal vodenje trenutno tretje največje banke v Sloveniji in  me imenovala za glavno izvršno direktorico in članico Upravnega odbora SKB banke. V zadnjih dveh letih smo skupaj z ekipo sodelavcev uspešno zaključili projekte integracije s skupino OTP, kar je potekalo v zelo turbulentnih časih, ko smo se vsi skupaj soočali tudi z izzivi svetovne zdravstvene krize. V teh dvanajstih letih je SKB banka ves čas izjemno uspešno poslovala in kar desetkrat prejela priznanje najuspešnejše banke v Sloveniji.

Pred nami je novo obdobje izzivov, povezanih z integracijo SKB banke in Nove KBM, kjer bomo sledili strategiji lastnika in ohranjali uspešno pozicijo banke na trgu. To pa bomo lahko dosegli le z zavzeto ekipo sodelavcev. Ključni steber strategije v SKB banki so ravno zaposleni, njihova rast in razvoj ter dobri medsebojni odnosi. Zagovarjam dejstvo, da v življenju štejejo le skupne zmage in ne zmage posameznikov. Verjamem, da je ta moja miselnost in naravnanost ključna, da sem bila nominirana s strani mojih ožjih sodelavk in da sem s svojo odgovornostjo, poštenostjo, strokovnostjo predanostjo in empatijo do sodelavcev prepričala tudi komisijo, ki je odločala o izboru."


Nazaj