Z vami v vsakem trenutku poletja

Brezskrbno poslovanje tudi med počitnicami.

Preverite, na kakšen način vam SKB banka stoji ob strani

Kartična svoboda - tudi med poletjem

  • Izkoristite brezstične Visa ter Mastercard kreditne kartice in odložite plačila na pozneje ali pa nakup nad 50 EUR razdelite – na 2 do 12 obrokov.

  • Vklopite Varnostni SMS, za obvestila o dvigu gotovine na bankomatu, nakupu na prodajnem mestu, nakupu prek spleta in telefona.

  • Izberite Zavarovanje kartic plus, ki poleg bančne kartice zavaruje tudi krajo ali izgubo ključev, osebne dokumente, denarnico ter mobilni telefon in tablico in bodite brez skrbi!

Enostavno upravljajte s financami – kjerkoli in kadarkoli

  • Z MOJ@SKB mobilno banko in SKB NET spletno banko upravljajte s financami 24 ur na dan, vse dni v letu!

  • Z mobilno aplikacijo Flik izvedite takojšnja brezplačna nakazila med uporabniki bančnih računov različnih slovenskih bank.

  • Olajšajte si plačevanje položnic - fotografirajte QR kodo in preprosto potrdite plačilo v mobilni banki. 

 

Uresničevanje želja je lažje s kreditom

  • Potrošniški kredit do 7 let vam lahko odobrimo brez zavarovanja, akcijska obrestna mera pa velja za stranke vseh bank! 

  • Ob sklenitvi Generali zavarovanj vam ugodne obrestne mere še dodatno znižamo!

  • Nudimo pomoč pri preverjanju skladnosti nepremičnine in individualno obravnavo za sklenitev stanovanjskega kredita - v primeru, da kredite za isto nepremičnino najema več družinskih članov, omogočamo skupne stroške odobritve!

   

Pogosta vprašanja

Ali na dopustu dvigovati s kreditno ali debetno kartico?

Na bankomatu vedno dvigujte z debetno kartico, kreditno kartico pa raje uporabljajte za plačevanje na prodajnih mestih ali prek spleta. Pazite tudi na to, da v tujini izberete možnost plačila v lokalni valuti oz. brez konverzije.

Kaj izbrati na bankomatu na Hrvaškem, dvig s konverzijo ali brez nje?

Imetnikom kartic svetujemo, da pri dvigih gotovine na bankomatu ali pri plačilu s kartico na prodajnem mestu izberejo dvig/plačilo v lokalni valuti oz. brez konverzije. V primeru, da izberete dvig s konverzijo, bo pri preračunu v evre uporabljen tečaj lokalne banke, ki je običajno manj ugoden. Če izberete dvig v lokalni valuti, torej brez konverzije, bo preračun v evre izveden po tečaju, ki ga upošteva izdajateljica kartice in bo za imetnika ugodnejši.

Na Hrvaškem ste na bankomatu dvignili kune. Kateri tečaj se uporablja za preračun v EUR?

Vsi dvigi gotovine in plačila blaga ali storitev v tujini (kjer valuta ni evro) se v evro preračunavajo po dnevnih tečajih mednarodnih kartičnih sistemov. Menjalne tečaje in način za preračun iz originalnih valut oblikujeta izključno kartična sistema Mastercard in Visa, v skladu s svojimi pravili. Menjalni tečaji kartičnih sistemov Mastercard in Visa se spreminjajo večkrat dnevno. Na oblikovanje menjalnih tečajev in na način preračunavanja iz originalne valute SKB banka nima vpliva. Prikazujemo le menjalne tečaje, ki nam jih posredujeta oba kartična sistema in to samo za države iz EEA območja (European Economic Area). To so: Bolgarija, Češka, Danska, Madžarska, Islandija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Norveška, Romunija, Poljska, Švedska in Anglija. Tečaj, po katerem se izvede konverzija v evro, je prikazan na izpisku mesečne porabe, ki ga prejme imetnik kartice.

Ker se tečaji lahko spreminjajo večkrat dnevno, se običajno znesek avtorizacije razlikuje od zneska finančne transakcije (v primerih, ko stranka prejme varnostno SMS sporočilo, je znesek običajno različen od zneska, ki je naveden na izpisku porabe).

Preberite več

Odhajate na počitnice - kaj je potrebno urediti za nemoteno poslovanje s plačilnimi karticami na poti?

Svetujemo vam, da pred odhodom na počitnice preverite veljavnost svojih plačilnih kartic in višino razpoložljivega limita porabe. Limit porabe na vaši plačilni kartici predstavlja razpoložljivo stanje na kartičnem računu, ki ga mesečno lahko izkoristite za nakupe ali dvige gotovine. Če odhajate na daljši oddih ali potovanje v tujino, vam priporočamo, da ga začasno povišate. To lahko storite v SKB poslovalnicah, imetniki spletne banke pa vlogo lahko oddate preko spleta.

Priporočamo, da s seboj ne nosite večjih zneskov gotovine. Z vašo Visa debetno kartico osebnega računa lahko gotovino ob nizkem znesku provizije dvigujete na številnih bankomatih v tujini. Za plačilo na skoraj 30 milijonih prodajnih mest pa uporabljajte vsaj eno od kartic z odloženim plačilom - SKB plačilno kartico Viso ali Mastercard. Obe kartici lahko uporabite tudi za dvig gotovine, zaradi visokih provizij pa vam svetujemo, da to storite le v izrednih primerih. V primeru večjih nakupov pa si lahko stroške plačila s kreditnimi karticami razdelite na obroke.

Priporočamo vam, da sami še dodatno poskrbite za varnost z naročilom na varnostno SMS-sporočilo. V primeru izgube, kraje ali zlorabe kartice boste tako takoj prejeli obvestilo, da se z vašo kartico dogaja nekaj nenavadnega.

Svetujemo vam tudi, da za primer izgube ali kraje kartice sklenete Zavarovanje kartic plus in tako zavarujete vse SKB kartice in osebne stvari.

Kako lahko povečate varnost kartice?

Pomembno je, da s kartico ravnate previdno in jo imate pri plačevanju ves čas pod nadzorom. Za večjo varnost vklopite VARNOSTNI SMS, ki vas obvešča o vseh transakcijah, dvigih na bankomatu in vseh nakupih s kartico. Tako boste vedno na tekočem z aktivnostjo vaše plačilne kartice.

Kdaj poravnavam obveznosti po karticah z odloženim plačilom?

Obveznosti po SKB plačilnih karticah z odloženim plačilom poravnavate enkrat mesečno, na izbrani dan, ki ste ga navedli na vlogi za odobritev kartice. V primeru plačila z direktno bremenitvijo iz osebnega računa lahko izbirate med 8., 18. in 28. v mesecu. Datum, ki ste ga izbrali za plačevanje vaših mesečnih obveznosti, lahko kadarkoli spremenite - osebno v poslovalnici ali prek spletne banke SKB net.

Kje lahko preverim višino razpoložljivega limita na mojih karticah?

Svetujemo vam, da stanje še razpoložljivega mesečnega limita porabe (odobreni mesečni limit, zmanjšan za nakupe in dvige gotovine v tekočem obračunskem obdobju) za vse SKB plačilne kartice, s katerimi razpolagate, enostavno preverite v SKB NET, MOJ@SKB mobilni banki, ali v najbližji SKB poslovalnici. Prav tako lahko višino še razpoložljivega limita imetniki SKB plačilnih kartic Visa in Mastercard preverite na bankomatu.

Ali lahko predčasno poplačate obveznosti na svoji kreditni kartici?

Če želite predčasno poplačati obveznosti na svoji kreditni kartici, lahko to storite v MOJ@SKB mobilni banki. V primeru, da izvedete predčasno poplačilo po že zaključenem obračunskem obdobju, se bo najkasneje naslednji delovni dan za znesek poplačila sprostil porabljen kartični limit, na kar vas bo opomnilo tudi opozorilo v pojavnem oknu. Na dan poravnave se bo izvedla direktna obremenitev na osebnem računu za znesek poravnave, posledično pa bo na dan poravnave na kartičnem računu preplačilo v znesku predčasnega poplačila. Na to vas bo opozorilo tudi obvestilo v pojavnem oknu, ki se bo pojavilo v obdobju med izdelavo izpiska in datumom obremenitve.

Kaj storiti, če vam na počitnicah ukradejo kartico ali jo izgubite?

Izgubo ali krajo kartice morate TAKOJ prijaviti in kartico preklicati. Za preklic kartice pokličite na številko +386 1 471 50 90, ki je dosegljiva 24/7. Izgubo ali krajo kartice prijavite tudi na najbližji policijski postaji.  Svetujemo vam tudi, da za primer kraje kartice sklenete Zavarovanje kartic plus in tako zavarujete vse SKB kartice.

Ali lahko stanje na kartici preverite brez prijave v mobilno banko?

Seveda. Če v MOJ@SKB mobilni banki redno preverjate stanje in nove prilive, si lahko postopek optimizirate in vklopite HITRI PREGLED STANJA. Tako boste brez prijave, hitro in enostavno, dostopali do informacij o stanju, zadnjih treh transakcijah in vrednosti plačil v čakalnici.

Kako lahko poskrbim za dodatno varnost spletnega bančništva?

Za še večjo varnost spletnega bančništva lahko poskrbite z brezplačno namestitvijo IBM Trusteer Rapport-a. IBM Trusteer Rapport je programska rešitev, ki zagotavlja dodatni nivo varnosti uporabnikov spletnega bančništva. Ne gre za klasičen antivirusni program temveč za program, ki deluje nad antivirusnim programom in delovanje le-tega ne omejuje niti ga ne nadomešča.

IBM Trusteer Rapport deluje znotraj spletnega brskalnika, kar pomeni, da zlonamerni programski opremi preprečuje komunikacijo oziroma vmešavanje v spletni brskalnik, obenem pa zlonamerno programsko opremo omeji (blokira) oziroma prestavi v karanteno.

Ali je možno opraviti plačilo in dvig gotovine na pošti?

Da, plačilo in dvig gotovine je možno opraviti tudi na pošti. V kolikor pošta nima ločenega POS terminala za nakupe od dvigov gotovine, vam bo banka po veljavnem ceniku za te nakupe zaračunala provizijo in se lahko zgodi, da boste imeli za nakupe s kartico (še posebej s kreditno kartico) obračunano visoko provizijo. Pošte naj bi uporabnike njihovih storitev o tem seznanjale s pisnim obvestilom na vidnem mestu v njihovih poslovalnicah in z ustnimi opozorili zaposlenih (predvsem, ko gre za manjše zneske).

Prikaži vse


Naročite se na sestanek z osebnim bančnikom

Osebni bančnik vas bo pričakal v poslovalnici na dogovorjen dan in ob dogovorjeni uri. 
Z njegovo pomočjo boste uredili vse potrebno za hitro in preprosto poslovanje poleti.

Naročite se na posvet ali Pošljite nam sporočilo 

Zagotovite si brezskrbno poletje

 

 

Krediti

Brezskrbno v vsakem trenutku poletja

Poletje je že tradicionalno čas za počitnice, prekinitev delovne rutine in uživanje brez kakršnih koli skrbi, ki so zadnje mesece še kako prisotne med nami. Krajši oddih v gorah ali na bližnji obali nas lahko zelo hitro napolni z novim valom energije. Pravzaprav ni pomembno, ali ste bolj pustolovskega duha in radi raziskujete najvišje slovenske vrhove, ali pa sanjate o poležavanju na plaži s sladoledom v roki. Pomembno je, da svoje želje brez skrbi uresničite – zamenjate lokacijo, pobegnete rutini in si privoščite nekaj »za dušo«. Skratka, izprežete. Za brezskrbno plačevanje in poslovanje v vsakem trenutku poletja pa poskrbijo napredne rešitve in storitve SKB banke.

Krediti

Uresničite svoje ideje in želje – tudi z ugodnim kreditom

Pretekle mesece nas je večina preživela v samoizolaciji. Časa je bilo več – zase, za bližnje, za nove ideje in za uresničevanje starih. Konec epidemije virusne bolezni je pravi trenutek, da začnete uresničevati zastavljene cilje.

Kartice

Počitnice so čas za uživanje in brezskrbnost – tudi pri plačevanju z bančnimi karticami.

Počitnice so namenjene uživanju brez kakršnih koli skrbi, vseeno pa se, ko nastopi čas dopusta, pogosto sprašujemo, kako najbolje razpolagati z denarjem – teh vprašanj je še več, ko se na dopust odpravljamo v državo s tujo valuto, kot je na primer Hrvaška. S kreditnimi in plačilnimi bančnimi karticami SKB banke boste brez skrbi plačevali varno in enostavno, tako doma, kot tudi na dopustu.

Kartice

Obročni nakupi s SKB kreditnimi karticami

Imetniki SKB kreditnih kartic Visa in Mastercard lahko plačilo svojega nakupa razdelite na več obrokov. Obročni nakup ni odvisen od prodajnega mesta ali POS terminala, ampak se lahko za obročni nakup odločite po vsakem opravljenem nakupu nad 50 EUR, na kateremkoli prodajnem mestu doma in po svetu, tudi pri spletnem nakupu.