SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ

Pravno obvestilo

Sedež: Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Registrska številka pri Okrožnem sodišču v Ljubljani: 061/10148300
Identifikacijska številka za DDV: SI40502368
Matična številka: 5026237


Vsebina strani

SKB banka d.d. Ljubljana (v nadaljevanju: SKB d.d.) si prizadeva zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, objavljenih na teh spletnih straneh, ter si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni njihovo vsebino. Ne more pa zagotoviti, da so podatki popolni ali da ne bo prišlo do njihovih sprememb zaradi tretjih oseb (če gre za vdor ali virus). SKB d.d. ne prevzema odgovornosti (neposredne ali posredne) zaradi zamud, napak ali pomanjkljivosti v vsebini teh spletnih strani ali pri njeni morebitni uporabi, kot tudi ne ob prekinitvi ali nerazpoložljivosti storitev. Vsebina spletnih strani je informativne narave.
Zato SKB d.d. ne prevzema odgovornosti za morebitno posredno škodo ter tudi ne, vendar ne izključno, za izgube, ki izhajajo iz transakcij, izvedenih na podlagi teh podatkov, izgube dobička, izgube poslov, izgube, ki izhajajo iz prekinitev storitev, povečanje stroškov dostopa in obdelavo podatkov. Prav tako SKB d.d. ne prevzema odgovornosti za elemente, ki so zunaj njenega nadzora, ali za morebitno škodo, ki lahko nastane zaradi uporabnikovega tehničnega okolja, zlasti strojne in programske opreme, omrežne opreme (modemi, telefoni …), in vseh orodij, uporabljenih za dostop ali uporabo storitev in/ali podatkov. SKB d.d. ne zagotavlja ter pod nobenimi pogoji ne prevzema odgovornosti za primernost, posledice, točnost, odsotnost napak, resničnost, aktualnost, zanesljivost in komercialno naravo, kakovost, pravilnost, neponarejenost ali razpoložljivost in dostopnost podatkov, vsebovanih na teh spletnih straneh.

Vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja ali povzročitve neuporabnosti podatkov na spletnih straneh in tudi vsak poskus nepooblaščenega dostopanja do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema SKB d.d. je kazniv.

Obvezujete se, da boste do podatkov na teh spletnih straneh dostopali in jih uporabljali izključno za svojo osebno in nekomercialno uporabo.

Kakršne koli informacije o posameznem ali več finančnih instrumentih (delnice, cene investicijskih skladov itd.) so navedene samo kot smernice, tudi ko so pripravljene na podlagi zanesljivih virov. Te informacije prav tako ne predstavljajo ponudbe SKB d.d. za nakup, prodajo ali naročila finančnih storitev (zlasti bančnih in zavarovalnih produktov) ali zaprosila za ponudbo za nakup ali prodajo vrednostnih papirjev ali drugih investicijskih produktov.

SKB d.d. ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo informacij, vsebovanih na teh straneh, in posledic, ki bi izvirale iz tega, zlasti ne v zvezi s kakršno koli odločitvijo ali dejanjem, opravljenim na podlagi teh informacij. Skladno z navedenim ste sami izključno odgovorni za uporabo informacij in iz tega nastale rezultate. Prav tako je vaša odgovornost, da preverite vse informacije, ki jih prejmete prek interneta.

Kakršno koli jamstvo SKB d.d. o primernosti storitev ali podatkov za izpolnitev določenega namena, povezano z njihovo komercialno uporabo, morebitnimi veljavnimi pogodbami, tržno vrednostjo ali primernostjo, je izključeno. Seznanjeni ste z dejstvom, da uporaba in interpretacija informacij zahteva specifično in poglobljeno poznavanje finančnih trgov. Če želite katerega od produktov ali storitev iz ponudbe, se, prosimo, obrnite na SKB d.d. za vse informacije o dostopnosti, pogodbenih določilih, pogojih in cenah. Dostop do produktov in storitev, prikazanih na teh straneh, je lahko omejen na določene osebe ali posamezne države.


Politika piškotkov

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih pošilja spletno mesto in se shranjujejo v spletni brskalnik (napravo), ki do spletnega mesta dostopa. Uporabljajo se z namenom doseganja boljše uporabniške izkušnje. Z njihovo pomočjo si vas spletno mesto "zapomni" za čas obiska (sejni piškotki) ali v primeru ponovnega obiska (persistenčni piškotki). Ko se naprava vrne ne spletno mesto, se podatki shranjeni v piškotku lahko posredujejo nazaj k spletnemu mestu.

Piškotke lahko nastavi spletno mesto, ki ste ga obiskali (first party cookies), lahko pa jih nastavijo druga spletna mesta/storitve, ki prikazujejo vsebino na strani, ki si jo ogledujete (third party cookies) - npr. Youtube, Facebook.

Na spletnem mestu SKB d.d. uporabljamo različne tipe piškotkov:

Nujno potrebni piškotki
Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno.

cc_analytics: Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo piškotkov za analitiko. Čas trajanja piškotka je 1 leto.

Funkcionalni piškotki
So piškotki, v katerih so zapisane shranjene odločitve. Ti piškotki nam omogočajo prilagoditi uporabo spletnega mesta posamezniku.

JSESSIONID: Piškotek se ustvari, ko uporabnik odpre spletno stran. Omogoča nam, da si zapomnimo uporabnikova dejanja tekom seje. Ko uporabnik zapre brskalnik se piškotek izbriše

Preformančni piškotki
So piškotki, ki jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.

__utma: Piškotek se uporablja za razločevanje med posameznimi uporabniki.
__utmb: Piškotek se uporablja za določanje nove seje oziroma obiska.
__utmc: Piškotek se uporablja za skladnost s knjižnico urchin.js.
__utmz: Piškotek shranjuje informacijo o tem, kako je uporabnik prišel na stran.

Piškotki tretjih spletnih mest
V naših vsebinah v določenih primerih gnezdimo vsebine (video, slike) iz spletnih mest kot je npr. Youtube.
Ob obisku strani s tako vsebino se na uporabnikovo napravo shranijo piškotki, ki jih shranjujejo ta spletna mesta. Shranjevanje teh piškotkov lahko onemogočite v nastavitvah, vendar boste s tem onemogočili deljenje vsebin.

PREF: uporabnikove nastavite Google maps

Deljenje vsebin
Nekatere vsebine na spletnem mestu je možno deliti preko gumba "deli" Ob deljenju vsebin se na uporabnikovo napravo shrani piškotek, ki ga nastavi storitev, ki se uporablja za deljenje. Shranjevanje teh piškotkov lahko onemogočitev nastavitvah, vendar boste s tem onemogočili deljenje vsebin.

__atuvc: Se uporablja za osveževanje podatkov o deljeni strani
uid: strojno ustvarjen uporabnikov identifikator
di/dt: piškoti za preverjanje veljavnosti ostalih piškotov
bt: modeliranje uporabnikovih preferenc
uvc: število share uporabnikov
ssc/psc/uvc: shranjujejo uporabnikovo aktivnost na socialnih omrežjih
loc: geolokacija uporabnika
uss/ups: shranjujejo uporabnikove priljubljene akcije
ssh/sshs: optimizirata uporabnikovo deljenje vsebin
dbm: uporabnikove nastavite možnosti deljenja

Osebni podatki
SKB d.d. lahko zbira vaše osebne podatke, obdelane z računalnikom, za zagotavljanje vaših potreb in med pregledovanjem teh spletnih strani. Ti podatki so namenjeni izključno za namene SKB d.d. in so izrecno odobreni s to izjavo ter jim ne nasprotujete, in sicer za shranjevanje in uporabo takih podatkov za seznanjanje z našimi produkti in storitvami.
Banka vaših osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam. Uporabnik ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj. Banka s piškotki ne zbira osebnih podatkov, osebne podatke nam posredujete izključno prek spletnih obrazcev.

Za urejanje nastavitev privolitve za posamezen tip piškotkov kliknite tukaj.


Avtorske pravice

Celotna spletna stran je urejena v skladu z veljavno slovensko in mednarodno zakonodajo o avtorskih pravicah, blagovnih znamkah in intelektualni lastnini na splošno, kar zadeva obliko (izbira, načrtovanje, razporeditev tematik, sredstva dostopa do podatkov, organizacija podatkov itd.) in tudi vsebino (besedila, slike itd.). Vsebine, prikazane na tem spletnem mestu, so izključna last SKB d.d. Obvezujete se tudi, da teh vsebin ne boste uporabljali za nezakonite namene, prav tako tega ne boste omogočili drugim.
Izjemoma so nekatere vsebine (besedila, slike) lahko last njihovih posameznih avtorjev.
Kakršna koli reprodukcija, predstavljanje, distribucija ali redistribucija vsebin tega spletnega mesta bodisi v celoti ali delno v katerem koli mediju ali na kakršen koli način (vključno s, a ne omejeno na predpomnjenje in okvirjanje) ter tudi kakršna koli prodaja, preprodaja, ponovno posredovanje ali kakršno koli dejanje, ki bi take vsebine na kakršen koli način dalo na voljo tretji osebi, je prepovedano. Če teh prepovedi ne upoštevate, ste lahko civilno in kazensko odgovorni.


Hipertekstovne povezave

SKB d.d. ni odgovorna za hipertekstovne povezave na druga spletna mesta in zlasti tudi ne za vsebino povezanih spletnih mest. SKB d.d. ni odgovorna za hipertekstovne povezave na to spletno mesto; takih povezav ni dovoljeno ustvariti brez njenega predhodnega izrecnega dovoljenja.


Varstvo osebnih podatkov

SKB banka se zavzema za visoke standarde informacijske varnosti, zasebnosti in preglednosti. Osebne podatke obdeluje skladno z veljavno zakonodajo. Svoje delovanje je uskladila tudi z vsemi določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki se uporablja od 25.5.2018. Upravljavec osebnih podatkov je SKB banka d.d. Ljubljana, Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana.

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov v SKB:
SKB d.d. Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov
Ajdovščina 4, 1513 Ljubljana
dpo@skb.si

V ta namen je SKB pripravila Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov (PDF), kjer se nahajajo vse relevantne informacije, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov.
Te Splošne informacije veljajo in se uporabljajo od 25. maja 2018 dalje.

Video predstavitev Združenja bank Slovenije splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR).


Pravica do dostopa, sprememb in nasprotovanja

Internet Explorer 7
V orodni vrstici kliknite »Orodja« in nato »Internetne možnosti«. Izberite zavihek »Zasebnost«, nato gumb »Napredno«.
Izbirate lahko med samodejno obravnavo piškotkov (aktivirano že kot privzeto) ali označite »Prepiši samodejno obravnavo piškotkov«, nato izberite pod Lastni piškotki: »Blokiraj«, pod Drugi piškotki izberite »Blokiraj« ter na koncu označite »Vedno dovoli sejne piškotke« ter nato izbiro potrdite s klikom na »V redu«.

Internet Explorer 6
V orodni vrstici kliknite »Orodja« in nato »Internetne možnosti«. Izberite zavihek »Zasebnost«, nato gumb »Dodatno«.
Izbirate lahko med samodejno obravnavo piškotkov (aktivirano že kot privzeto) ali označite »Prepiši samodejno obravnavo piškotkov«, nato izberite pod Lastni piškotki: »Blokiraj«, pod Drugi piškotki izberite »Blokiraj« ter na koncu označite »Vedno dovoli sejne piškotke« in nato potrdite s klikom na »V redu«.

Firefox 2 in poznejše različice
V orodni vrstici kliknite »Orodja« in nato »Možnosti«. Izberite zavihek »Zasebnost«.
Označite »Sprejmi piškotke«, nato izberite v vrstici »Obdrži jih:« »dokler ne zaprem Firefoxa«, nato izbiro potrdite s klikom na »V redu«.

Safari
V orodni vrstici kliknite »Safari« in nato »Preferences«. Izberite zavihek »Security« in nato gumb »Accept cookies«.
Nato lahko izberete: »Only from sites I visit - Block cookies from third parties and advertisers.
Če želite izbrisati piškotke, kliknite »Show Cookies« in nato »Remove All«.

Netscape 7.02
V meniju »Edit« izberite »Preferences«. Kliknite kategorijo »Privacy & Security«, nato še »Cookies«.
Nato označite »Enable cookies for the originating website only«, potem označite »Limit maximum lifetime of cookies to« in na koncu izberite »current session« in nato kliknite »OK«.

Obdelavi osebnih podatkov lahko nasprotujete. Prav tako lahko nasprotujete njihovi uporabi za raziskave, zlasti za poslovanje, ne da bi vam to povzročilo kakršne koli stroške. Če želite uveljaviti svojo pravico dostopanja, poprave in nasprotovanja uporabi osebnih podatkov, se prosimo, obrnite na urednika spletnih strani.

Zahtevani vtičniki (plug-in) 
vtičnik Quicktime, različica 6 ali poznejša
vtičnik Flash, različica 8 ali poznejša

Varnost
To spletno mesto je zaščiteno z ustrezno varnostno tehniko in je pod stalnim nadzorom.
Algoritmi in mehanizmi, uporabljeni za zaščito vaših komunikacij s SKB d.d., in informacij, ki vas zadevajo, so v skladu z veljavno zakonodajo.