SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ
3-D Secure

3-D Secure - varno plačevanje prek spleta

Storitev 3-D Secure omogoča preprosto in varno plačevanje v spletnih trgovinah z uporabo enkratnega gesla, ki ga stranka prejme prek SMS na svoj mobilni telefon. Podpirata ga VISA s Verified by VISA in Mastercard s MasterCard® SecureCode™.

Spletne trgovine, ki omogočajo varnejše plačevanje, so označene z logotipoma Verified by VISA in MasterCard® SecureCode™.


Komu je namenjena?

Storitev 3-D Secure lahko uporablja vsak imetnik SKB VISA kartice ali vsak imentik SKB MasterCard kartice.


Prednosti

  • Višja stopnja varnosti pri spletnih nakupih;
  • Nadzor nad nedovoljeno uporabo kartice;
  • Povečanje zaupanja in zaščite uporabnikov kartic in trgovcev;
  • Dodatno preverjanje pristnosti imetnika;
  • Uporaba osebnega sporočila in enkratnega gesla.


Značilnosti

Aktivacija

Aktivacijo storitve 3-D Secure izvedete ob prvem spletnem nakupu na spletnem prodajnem mestu, ki omogoča uporabo 3-D Secure.

Postopek je povsem preprost. Potrditi morate Pogoje uporabe, določiti osebno sporočilo in preveriti pravilnosti prikazane mobilne telefonske številke za prejemanje enkratnega gesla prek SMS. Če je prikazana številka mobilnega telefona, ki jo ima banka v svoji evidenci, nepravilna oziroma je banka sploh nima, vas prosimo, da številko mobilnega telefona sporočite osebno v poslovalnici SKB ali prek elektronske banke.

Osebno sporočilo

Osebno sporočilo je dodatni varnostni element, namenjen preverjanju verodostojnosti spletne strani in zagotavljanju dodatne varnosti pri spletnem nakupovanju. Osebno sporočilo preprečuje, da bi vas spletni goljufi speljali na ponarejeno spletno stran.

Ustvarite ga sami v postopku aktiviranja storitve 3-D Secure. Ob vsakem spletnem nakupu preverite, ali je osebno sporočilo enako tistemu, ki ste ga ustvarili ob aktivaciji. Če sporočilo ni enako, ne vpisujte zahtevanih podatkov, temveč takoj zaprite spletni brskalnik, saj obstaja verjetnost, da je prikazana spletna stran ponarejena.

Kako poteka nakup s 3-D Secure po aktivaciji?

Če ste že aktivirali storitev 3-D Secure za plačevanje na spletnem prodajnem mestu, ki omogoča uporabo 3-D Secure, za način plačila izberite “plačilna kartica” in vpišite zahtevane kartične podatke. Po potrditvi vpisanih podatkov se bo odprlo novo okno, v katerem bo zahtevan vpis enkratnega gesla, ki ga prejmete prek SMS. Geslo vpišete le, če se vam na ekranu, ki zahteva vpis gesla, izpiše vaše pravilno lastno osebno sporočilo. Če bo vpisano geslo pravilno, bo transakcija potrjena in plačilo izvedeno.