SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ
Čas je za nove izzive.

Pokojninski osebni račun

Eden za vse

Ste se upokojili in iščete nezapleten bančni račun? Pokojninski osebni račun vam poleg preproste uporabe zagotavlja brezplačno nezgodno zavarovanje, na voljo vam je osebni bančnik, brezplačno lahko uporabljate SKB TEL avtomatski odzivnik, deležni pa ste še drugih ugodnosti.


Komu je namenjen?

Visa debetna kartica

Pokojninski osebni račun je namenjen osebam, ki so se upokojile in na svoj osebni račun prejemajo pokojnino.

Bi zamenjali banko? Odločite se za Upokojenec paket in si zagotovite brezplačno vodenje Pokojninskega osebnega računa in spletnega bančništva SKB NET do 24 mesecev. 


Prednosti pokojninskega osebnega računa


Značilnosti

Pokojninski osebni račun vam omogoča pregledno in preprosto upravljanje denarnih sredstev ne glede na kraj, čas, način ali valuto.

VISA debetna kartica
S pokojninskim osebnim računom prejmete VISA debetno kartico, s katero lahko dvigujete gotovino na bankomatih in plačujete na prodajnih mestih, označenih z znakom VISA, doma in v tujini.

Za kartico lahko samo določite limite za bankomat, POS-terminal in spletne nakupe in vse druge varnostna nastavitve (npr. brez možnosti spletnih nakupov, ni mogoča uporaba kartice na POS-terminalih v tujini,...).

Prekoračitev pozitivnega stanja (limit)
Ko začnete na račun prejemati pokojnino, vam v SKB odobrimo redni limit. Če so vaši izdatki večji, imate možnost pridobiti izredni limit (višja dovoljena prekoračitev pozitivnega stanja).

Ugodnosti, če zamenjate banko
Banka vam ponuja dodatne ugodnosti, če prenesete poslovanje iz druge banke in v SKB odprete osebni račun, na katerega prejemate pokojnino.

Kot imetnik računa lahko postanete tudi uporabnik drugih storitev v SKB, kot so:

  • možnost pridobitve mednarodnih plačilno-kreditnih kartic MasterCard in VISA;
  • možnost pridobitve ugodnih kreditov;
  • možnost sklenitve varčevanja za vnuke, otroke ipd.

Zavarovanje kartic plus
Z zavarovanjem kartic plus lahko zavarujete svoje bančne kartice in osebne predmete za primer izgube ali kraje.
 
SPLET KOMPLET - Spletno, mobilno in telefonsko bančništvo

Prek sodobnih bančnih poti lahko upravljate sredstva na osebnem računu kjer koli in kadar koli. Do pokojninskega osebnega računa lahko dostopate 24 ur na dan prek SKB NET in MOJ@SKB, od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro. pa vam je na voljo tudi SKB TEL telefonsko bančništvo.

Varnostni SMS 
Z varnostnim SMS prejmete obvestilo o dvigu gotovine na bankomatu, nakupu na prodajnem mestu, nakupu prek spleta ali telefona. Obvestilo prejmete o vsaki transakciji, ki je bila v Sloveniji ali tujini opravljena z vašo kreditno ali plačilno kartico.

Info SMS
Info SMS omogoča prejemanje obvestil o stanju na računu, o prilivih na račun, o doseženem limitu na računu, o zapadlosti limita in depozita ter o zaključku varčevanja.


Zahtevana dokumentacija

Če želite odpreti pokojninski osebni račun, potrebujete:

  • veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list);
  • davčno številko.