SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ
Osebni račun za nerezidente

Osebni račun za nerezidente

Eden za vse

Kot tuji državljan brez stalnega prebivališča v Sloveniji potrebujete osebni račun za upravljanje osebnih financ, kot to predpisuje zakonodaja. Osebni račun za nerezidente pri SKB je več kot osebni račun.


Komu je namenjen?

Visa debetna kartica
  • fizičnim osebam, ki nimajo stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji ali nimajo veljavnega dovoljenja (za delo oz. za bivanje v Sloveniji), z veljavnostjo najmanj 6 mesecev, ne glede na državljanstvo;
  • tujim državljanom, ki začasno bivajo v Sloveniji kot zaposleni na diplomatskih in konzularnih predstavništvih, ter njihovim družinskim članom, ne glede na trajanje njihovega bivanja v Sloveniji.

Prednosti osebnega računa za nerezidente

  • storitve osebnega bančnika;
  • negotovinsko poslovanje z VISA debetno kartico;
  • brezplačna uporaba SKB TEL avtomatskega odzivnika;
  • samodejno upravljanje in prelivanje sredstev med računi (osebnimi, transakcijskimi) z uporabo storitve SWEEP;
  • poravnavanje obveznosti prek direktnih obremenitev SEPA in trajnih nalogov;
  • polnjenje računov predplačniških mobilnih telefonov na bankomatih.

Značilnosti

VISA debetna kartica
VISA debetna kartica, ki jo prejmete ob odprtju osebnega računa za nerezidente, omogoča dvigovanje gotovine na bankomatih in plačevanje na prodajnih mestih, označenih z znakom VISA, doma in v tujini ter nakupe na daljavo (internet).

Za kartico lahko sami določite limite za bankomat, POS-terminal in spletne nakupe in vse druge varnostne nastavitve (npr. brez možnosti spletnih nakupov, ni mogoča uporaba kartice na POS-teminalih v tujini,...).

SPLET KOMPLET – Spletno, mobilno in telefonsko bančništvo
Prek sodobnih bančnih poti lahko upravljate sredstva na svojem osebnem računu za nerezidente preprosto kjer koli in kadar koli. Do osebnega računa lahko dostopate 24 ur na dan prek SKB NET-a in MOJ@SKB, od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro. pa vam je na voljo tudi SKB TEL telefonsko bančništvo.

Varnostni SMS 
Z varnostnim SMS prejmete obvestilo o dvigu gotovine na bankomatu, nakupu na prodajnem mestu, nakupu prek spleta ali telefona. Obvestilo prejmete o vsaki transakciji, ki je bila v Sloveniji ali tujini opravljena z vašo kreditno ali plačilno kartico.

Info SMS
Info SMS omogoča prejemanje obvestil o stanju na računu, o prilivih na račun, o doseženem limitu na računu, o zapadlosti limita in depozita ter o zaključku varčevanja.


Zahtevana dokumentacija

Če želite odpreti osebni račun za nerezidente, potrebujete:

  • veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list);
  • davčno številko v Sloveniji in davčno številko države, v kateri imate stalno prebivališče.