SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ
Osebni račun za mlade

Osebni račun za mlade

Uživajte v mladosti, izkoristite posebne ugodnosti in uporabljajte račun za mlade od 12. do 27. leta. Račun je brezplačen, za pomoč in nasvet pa se vedno lahko obrnete na osebnega bančnika. SKB mladim ponuja tudi posebne popuste pri dodatnih storitvah in ugodne kredite.


Komu je račun namenjen?

Visa debetna kartica

Osebni račun za mlade je namenjen učencem, dijakom in študentom, starim od 12 do 27 let, ki imajo status osnovnošolca, dijaka ali študenta, in drugim, ki jih med študente uvršča zakonodaja.

Odloči se za Mladi paket, namenjen učencem, dijakom in študentom, starim od 12 do 27 let ter izkoristi ugodnosti, ki ti jih prinaša.


Prednosti osebnega računa za mlade


Značilnosti

Račun za mlade omogoča pregledno in preprosto upravljanje denarnih sredstev ne glede na kraj, čas, način ali denarno enoto.

VISA debetna kartica za mlade                                                                                                                                      Z osebnim računom za mlade prejmete VISA debetno kartico za mlade, ki omogoča dvigovanje gotovine na bankomatih, plačevanje na prodajnih mestih, označenih z znakom VISA doma in v tujini in nakupe na daljavo (internet).

Za kartico lahko sami določite limite za bankomat, POS-terminal in spletne nakupe in vse druge varnostne nastavitve (npr. brez možnosti spletnih nakupov, ni mogoča uporaba kartice na POS-treminalih v tujini,...).

Tudi z osebnim računom za mlade do limita
Osebni račun za mlade omogoča tudi prekoračitev pozitivnega stanja oz. limita. Tako ob nenačrtovanih izdatkih lahko plačujete s sredstvi v okviru dovoljenega limita in vaša finančna prihodnost je kljub novim izdatkom varna.

Mednarodni plačilno-kreditni kartici MasterCard ali VISA
V številnih spletnih trgovinah je mogoče nakup plačati izključno z mednarodnimi plačilnimi karticami, kot sta MasterCard in VISA. Hitri nakupi z odloženim plačilom so na voljo tudi imetnikom osebnega računa za mlade. Plačilne kartice lahko mladi uporabljajo za nakupe in dvigovanje gotovine po vsem svetu.

Zavarovanje kartic plus

Z zavarovanjem kartic plus lahko zavarujete svoje bančne kartice in osebne predmete za primer izgube ali kraje.

Varčevanje
Imetniki osebnega računa za mlade lahko izbirate med različnimi oblikami varčevanja, z visokimi obrestmi, in se tako približate uresničitvi želja in načrtov.

Študentski krediti
Privoščite si nov računalnik, potovanje, avto … s študentskim kreditom z ugodno obrestno mero.

SPLET KOMPLET – Spletno, mobilno in telefonsko bančništvo
Prek sodobnih bančnih poti SKB lahko upravljate sredstva na osebnem računu preprosto kjer koli in kadar koli. Do osebnega računa lahko dostopate 24 ur na dan prek SKB NET-a in MOJ@SKB, od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro. pa vam je na voljo tudi SKB TEL telefonsko bančništvo.

Varnostni SMS 
Z varnostnim SMS prejmete obvestilo o dvigu gotovine na bankomatu, nakupu na prodajnem mestu, nakupu prek spleta ali telefona. Obvestilo prejmete o vsaki transakciji, ki je bila v Sloveniji ali tujini opravljena z vašo kreditno ali plačilno kartico.

Info SMS
Info SMS omogoča prejemanje obvestil o stanju na računu, o prilivih na račun, o doseženem limitu na računu, o zapadlosti limita in depozita ter o zaključku varčevanja.


Zahtevana dokumentacija

Če želite odpreti osebni račun za mlade, potrebujete:

  • veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list);
  • davčno številko;
  • potrdilo o šolanju (dijaki) oz. potrdilo o vpisu (študentje) ali veljavno dijaško oz. študentsko izkaznico.