SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ

Šport

V SKB posvečamo veliko skrb zdravemu načinu življenja, zato podpiramo številne rekreativne in vrhunske športne dogodke, športne organizacije in posameznike.

Od leta 1993 smo glavni sponzor Slovenske olimpijske reprezentance. Sodelovanje SKB z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) sega na začetek njegovega delovanja, zato veljamo za eno prvih slovenskih podjetij, ki se je odločilo za podporo in širjenje olimpijskih vrednot v Sloveniji.


Olimpijski dan

16. junija 2018 smo na stadionu Kodeljevo v Ljubljani preživeli športni Olimpijski dan, katerega namen je obeležiti rojstni dan Olimpijskih iger moderne dobe. 

Namen olimpijskega dneva je spodbuda k aktivnemu življenjskemu slogu ter spoštovanju olimpijskih vrednot: odličnost, prijateljstvo in spoštovanje.  Športni navdušenci so lahko preizkusili svoje telesne zmogljivosti, tekli z olimpijci in se z znanimi slovenskimi športniki družili na olimpijskem pikniku. 
 
SKB ekipa #vztrajam je tekla v družbi Andrea Gardelle, glavnega izvršnega direktorja banke, in atletinje Maruše Mišmaš. Najmlajše športnike pa je spodbujal SKB pujsek PAPI.

Olimpijski festival PyeongChang 2018 na Rogli

Zimski olimpijski festival 2018

17. februarja smo na Rogli obeležili 23. zimske olimpijske igre v korejskem Pjongčangu.

Poleg spuščanja po belih strminah so se obiskovalci lahko posladkali s SKB krofi, otroke pa je na SKB izzivu teka na smučeh spodbujal pujsek PAPI. Iz Pjongčanga so nas prek video vklopa pozdravili številni slovenski olimpijci, njihove nastope na ZOI pa smo lahko v živo spremljali v SKB kotičku.


Olimpijske igre 2018 – Pjongčang

Medaljisti Pjongčang 2018

Februarja 2018 so v Južni Koreji potekale 23. zimske olimpijske igre. Kot ponosni sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, smo na poti olimpijskih sanj stiskali pesti za slovenske športnike tudi v Pjongčangu. Opremili smo jih z MOJ@SKB mobilno banko, brezstičnimi karticami, ISIC kartico za študente in z zimskim hitrim kreditom.


Slovenska bakla 2018

 Kot ponosni sponzor slovenske olimpijske reprezentance smo sodelovali pri projektu Slovenska bakla 2018. 

Slovenska bakla je potekala v mesecu januarju, pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu. Olimpijski ogenj je potoval po celi Sloveniji – v krajih, kjer so odraščali bivši olimpijci. Olimpijsko ekipo je na vseh poteh spremljal tudi naš pujsek PAPI, ki je otrokom delil darilca, na SKB izzivu – ravnotežnostni ploskvi – pa je zanje športno navijal in jih bodril. 
Bakla je svojo pot zaključila pri malih junakih v URI Soča in Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Zimski olimpijski dan na Rogli

Zimski olimpijski dan

V soboto, 25. februarja, smo na Rogli na Zimskem olimpijskem dnevu obeležili eno leto do zimskih olimpijskih iger – Pjongčang 2018.

Kot glavni sponzor slovenske olimpijskega reprezentance in osebni sponzor atletinje Maruše Mišmaš in deskarja Tima Kevina Ravnjaka smo bili na dogodku prisotna tudi mi. Udeleženci so se lahko posladkali s SKB krofi in se preizkusili na teku na smučeh. Na dogodku sta se nam pridružila tudi Maruša Mišmaš in pujsek PAPI.


Osebno sponzorstvo deskarja Tima Kevina Ravnjaka

Tim Kevin Ravnjak

Naš prispevek slovenskemu športu smo leta 2016 še poglobili z osebnim sponzorstvom vrhunskega mladega deskarja Tima Kevina Ravnjaka. Spodbujali ga bomo na njegovi nadaljnji športni poti, v ta namen pa pripravljamo v sodelovanju z OKS tudi različne aktivnosti.


Osebno sponzorstvo Maruše Mišmaš

Odločili smo se, da naš prispevek slovenskemu športu še poglobimo, zato smo  z osebnim sponzorstvom podprli mlado in perspektivno atletinjo Marušo Mišmaš.


Lillehammer 2016

Mladisnke olimpijske igre Lillehammer 2016

2. zimske mladinske olimpijske igre so 2016 potekale v norveškem Lillehammerju. SKB je tudi tokrat glavni sponzor mladinske olimpijske reprezentance Slovenije.


Soči 2014

Slovenski medaljisti - OI Soči 2014

Timsko delo predstavlja eno glavnih vrednost v olimpizmu. V sam vrh svojih vrednot ga postavljamo tudi v SKB, saj verjamemo, da je s pravo ekipo vse mogoče. V olimpijskem letu smo odštevali dneve do začetka zimskih olimpijskih in stiskali pesti za vse naše športnike. Vsi smo zagotovo zadovoljni z letošnjimi uspehi in z veseljem pričakujemo nove olimpijske podvige.
SKB je olimpijce, ki so osvojili medalje, še dodatno denarno nagradila.


SKB gostila sejo izvršnega odbora OKS

Izvršni odbor OKS.

Oktobra 2013 smo gostili Olimpijski komite Slovenije, ki je s sejo izvršnega odbora obeležil 22. obletnico delovanja. Pred sejo OI OKS so podelili priznanja uspešnim športnikom in športnicam, ki so osvajali odličja na svetovnih igrah v kolumbijskem Caliju ter olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu.

Izvršni odbor OKS.

Priznanja so podelili tudi ostalim, ki so se udeležili teh dveh tekmovanj. Zbrane je nagovoril predsednik OKS, dr. Janez Kocjančič, ki je izrazil zadovoljstvo z uspehi mladih športnikov.


London 2012

Nagrajeni olimpijci, London 2012

Kot glavni sponzor Team Slovenia London 2012 smo 
slovenskim olimpijcem podarili Prestige osebni račun s popotnico in zlato VISA Prestige kartico. Dobitnike medalj pa je ob prihodu domov čakala tudi denarna nagrada.

Urška Žolnir, prejemnica zlatega olimpijskega odličja, je prejela 5.000 EUR, Primož Kozmus za srebrno odličje 3.000 EUR, Rajmond Debevec, Iztok Čop in Luka Špik pa so za doseženo tretje mesto prejeli vsak po 2.000 EUR.

Ob sprejemu se je v središču Ljubljane ni manjkalo SKB balonov in veselih obrazov. Olimpijce sta nagovorila tudi glavni izvršni direktor banke, gospod Gerald Lacaze, in njegova namestnica, gospa Vojka Ravbar, ter dobitnikom medalj podelila denarne nagrade.


Vancouver 2010

Sponzorstva SKB Vancouver

V Vancouvru 2010 smo, poleg sponzorskih sredstev, slovenskim športnikom podarili tudi VISA kartico in žepnino.

SKB je olimpijki, ki sta osvojili medalje, Tino Maze in Petro Majdič, še dodatno denarno nagradila in jima podelila zlato VISA kartico s štiriletno brezplačno članarino.

SKB je s sponzorskimi sredstvi podprla slovenski olimpijski mesti v Ljubljani in Mariboru. Obiskovalci so se fotografirali s slovenskimi olimpijci, se zabavali v družbi glasbenih gostov in se pomerili v različnih zimskih športnih disciplinah, kot sta tek na smučeh in curling.


Peking 2008

Sponzorstva SKB Peking

SKB je medaljistom na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 podelila zlato VISA kartico za štiriletno uporabo in denarne nagrade. Primož Kozmus, prejemnik zlatega olimpijskega odličja, je prejel 5.000 evrov, Sara Isakovič in Vasilij Žbogar sta za srebrno odličje prejela vsak po 3.500 evrov, Lucija Polavder in Rajmond Debevec pa za doseženo tretje mesto vsak 2.500 evrov.
 
Vsi člani slovenske reprezentance so pred odhodom v Peking prejeli kreditno kartico VISA s simbolično žepnino, podprli smo tudi slovensko olimpijsko mesto v središču ljubljanskega BTC-ja.

Dobitnike olimpijskih odličij v Pekingu je banka SKB gostila tudi v svojih poslovalnicah v Ljubljani, Celju in Kopru. V poslovalnici Ljubljana Center smo se srečali in fotografirali s Primožem Kozmusom, prejemnikom zlatega olimpijskega odličja, in Rajmondom Debevcem, prejemnikom olimpijskega brona, v poslovalnici v Celju z bronasto olimpijko Lucijo Polavder, v poslovalnici Koper pa nas je pozdravil srebrni olimpijski prvak Vasilij Žbogar.

V poslovalnicah SKB je potekala tudi nagradna igra. Izžrebanko glavne nagrade je razveselilo jadranje z Vasilijem Žbogarjem.


Torino 2006

Sponzorstva SKB Torino

SKB je članom slovenske delegacije zimskih olimpijskih iger v Torinu 2006 za štiri leta podarila v uporabo SKB VISA kreditno kartico in športnikom dodala tudi žepnino.
 
Simbolični VISA kartici sta Robertu Kranjcu in Petri Majdič podelila ga. Vojka Ravbar, izvršna direktorica SKB, in Bernard Koenig, podpredsednik uprave SKB.

Petri Majdič, kot najboljši slovenski športnici na olimpijskih igrah Torino 2006, smo podarili tudi naložbo v investicijski sklad SGAM FUND skupine Société Générale v vrednosti 500 evrov.