SKB-Logo

Preizkusi MOJ@SKB mobilno banko

PRENESI ZDAJ

Sporočila za javnost 2014

Naročite se na RSS Sporočila za javnost

Informacije o ključnih dogodkih, prelomnicah, finančnih rezultatih, viziji in načrtih, strategiji in poslovanju banke ter o ponudbi in ugodnostih SKB najdete v naših sporočilih za javnost. Starejša sporočila za javnost najdete v arhivu.

Jelka Novak Katona
svetovalka za odnose z javnostmi in vodja Korporativnih komunikacij
(01) 471 59 79

 • 17.12.2014

  EIB in SKB pomagata v boju proti brezposelnosti v Sloveniji

  Evropska investicijska banka in SKB sta podpisali pogodbo o zagotovitvi dolgoročnih virov v višini 100 milijonov evrov v dveh delih po 50 milijonov evrov, ki bodo uporabljeni v boju proti brezposelnosti mladih prek financiranja projektov majhnih in srednje velikih podjetij v Sloveniji.

  PDF
 • 01.08.2014

  Zelo dober poslovni rezultat v prvem polletju 2014

  Banka SKB je v prvi polovici letošnjega leta ustvarila dobiček pred davki v višini 19,9 milijonov EUR kljub še vedno neugodnim gospodarskim okoliščinam v Sloveniji. To je bistveno boljši poslovni rezultat kot v enakem obdobju lani, ko so rezultat bremenili visoki stroški tveganj. SKB ima namreč v skladu s poslovno politiko matične banke Société Générale, ene pomembnih finančnih institucij v Evropi, ki letos slavi častitljivo 150. obletnico svojega obstoja, zelo preudaren pristop do upravljanja s tveganji in oblikovanja oslabitev, zato se makro ekonomske razmere v Sloveniji, ki jih analitiki še vedno ocenjujejo kot nestabilne, odražajo v njenih poslovnih rezultatih.

  PDF
 • 03.06.2014

  Nova sestava Upravnega odbora SKB

  Na 27. Skupščini SKB, ki je bila 2. junija 2014, so delničarji soglasno imenovali osem članov Upravnega odbora, ki ga v novem mandatnem obdobju prihodnjih štirih let sestavljajo : Pierre-Yves Demoures, Karine Destre-Bohn, Patrick Gelin, Marko Košak, Vojka Ravbar, Cvetka Selšek, Gianluca Soma in François Turcot.

  PDF
 • 12.02.2014

  Kljub zahtevnemu okolju je SKB banka dosegla pomembne poslovne rezultate v letu 2013

  Leto 2013 je bilo zagotovo eno od najtežjih za slovenske banke. A SKB, ki uživa podporo ene glavnih finančnih institucij v Evropi, Skupine Société Générale, katere sestavni del je, je zahvaljujoč svojemu modelu univerzalnega bančništva in osredotočena na zadovoljstvo strank, ob zmernem upadu prometa in bruto prihodkov iz poslovanja, utrpela bistveno manjše posledice v primerjavi z drugimi. Poleg tega je SKB zaradi svojega strogega upravljanja s tveganji in zelo konservativnega ravnanja z oslabitvami uspela ohraniti močno kapitalsko osnovo z visokim količnikom kapitalske ustreznosti v višini 13,57% ob koncu leta 2013, kar kaže njeno odpornost in pomeni, da ostaja ena od najbolj varnih in stabilnih bank v Sloveniji.

  PDF
 • 12.02.2014

  Poslovni rezultati 2013

  Nerevidirani konsolidirani računovodski izkazi za leto 2013.

  PDF
 • 12.02.2014

  Poslovni rezultati 2013

  Nerevidirani nekonsolidirani računovodski rezultati za leto 2013.

  PDF